H1 opent het seizoen met een overwinning

12-9 Nieuws

De eerste wedstrijd van het seizoen heeft H1 winnend weten af te sluiten tegen de bezoekers uit Vlijmen. Echt gemakkelijk ging dat niet, tot het derde kwart stond nog altijd de brilstand op het scorebord.

In het notitieblok van uw verslaggever grossiert het dan ook niet bepaalt aan kansen. De wedstrijd komt traag op gang. Voornamelijk Eersel is onnauwkeurig in de passing.

De eerste helft kent verder weinig hoogtepunten. Bovendien hebben de linies moeite om elkaar te bereiken door het compacte spel van Vlijmen. Laatstgenoemde ploeg krijgt overigens wel een paar strafcorners toegewezen, die stuk voor stuk om zeep geholpen werden.

In het derde kwart laten beide ploegen meer aanvallend hockey zien. Eersel probeert iets te forceren, maar tegelijkertijd ontstaat er ruimte voor de Vlijmense counter. De sluitpost van Eersel, Niek, kan in die periode een achterstand voor zijn ploeg voorkomen.

Via een uitstekend opgezette counter komt Eersel tot een grote kans. Na goed voorbereidend werk aan de rechterflank heeft Thom de bal voor het intikken: 1 – 0 voor de geelhemden.

Waar Vlijmen nog aan het balen is van de achterstand wordt Eersel alsmaar feller. Luttele minuten later komt Harm via de linkerflank opgestoomd. Na een goede solo langs de achterlijn waar hij twee man het nakijken geeft, vindt hij uiterst gemakkelijk Rutger die zijn inzet op de lat ziet belanden.

In het vierde kwart wordt Eersel sterker. Het heeft immers de beschikking op een volle bank. Na aanvallend werk van Erik belandt de bal op een Vlijmens voetje: strafcorner. De vrijstaande Max laat met een hard schot de keeper kansloos: 2 – 0, Eersel op rozen.

Eersel is daarna duidelijk de betere ploeg en zette vlijmen met de rug tegen de muur. Dat resulteert in een aantal grote kansen voor de ploeg van Walter, maar de keeper van Vlijmen voorkomt een grotere achterstand.

Met een all-out-attack-tactiek probeert Vlijmen in de laatste tien minuten iets te forceren. Niet zonder risico, want Eersel kan er zo nu en dan gevaarlijk via een counter uit komen. Uiteindelijk weten de gasten hun zoveelste strafcorner met een strafcorner wel af te ronden, keeper kansloos en de spanning volledig terug in de wedstrijd: 2 - 1. 

Met nog dertig seconden op de klok mag Vlijmen het nog een keer proberen met een strafcorner. Je kan een speld horen vallen op Sportpark de Dieprijt. De eerste strafcorner belandt op de voet. Nieuwe corner. De tweede strafcorner weet Esra vakkundig weg te werken en daarmee is de eerste overwinning van Heren 1 een feit. 

Komende zondag speelt H1 uit in en tegen Son H1. 

Foto: Rein van den Bergh

 
12-9-2021 Algemeen