H1 wint met moeite van Mierlo

27-9 Nieuws

Door het oog van de naald. Eersel wist wel te winnen: 2 – 1. Beide ploegen waren succesvol in het behalen van de volgende bekerronde op vrijdagavond. In hoeverre dit zijn weerslag heeft gehad op de wedstrijd van zondag, laat uw verslaggever in het midden. Feit is dat de aanwezige supporters getuige waren van een draak van een wedstrijd, die uiteindelijk door Eersel werd gewonnen.

 

In het eerste kwart heeft Eersel het initiatief. Er wordt achterin goed rondgespeeld door Jurre, Pim en Esra. Mierlo wacht geduldig op een fout van Eersel. De eerste goal komt voort uit een lange klap vanuit het midden van het veld die knap binnen wordt getipt. Bezoekers op voorsprong: 0 – 1.

 

Beide ploegen maken foutjes; slechte passes, verkeerde loopbewegingen. Ook bij Eersel zijn de ballen vaak nét niet op maat. Mierlo is in het tweede en derde kwart niet gevaarlijk in de cirkel. Het is Eersel dat aanstalten maakt om de aansluitingstreffer te maken.

 

Na een mooie aanval over rechts via Thom is het Max die zijn inzet op de doellijn gestopt ziet worden. Daar zit veel lichaam en weinig stick bij. Strafbal. Rutger mag aanleggen en hij plaatst de bal vakkundig in de winkelhaak: 1 – 1.

 

De wedstrijd gaat na die goal gelijk op. Krijgen we vandaag een winnaar? Het is Pim die aan alle onzekerheid een einde maakt en zijn naam op het wedstrijdformulier zet, dit keer met een goal. Hij staat op de juiste plek om de rebound binnen te werken: 2 – 1.

 

Eersel is daarna niet meer in gevaar geweest, maar komt uiteindelijk wel met de schrik vrij. Het is voor Eersel de vierde overwinning op rij. Mierlo heeft zich bewezen als een sterke tegenstander dat ongetwijfeld nog punten gaat pakken dit seizoen. 


Volgende week mag H1 proberen een goed vervolg te geven aan afgelopen weken. Meerssen is dan de tegenstander.

 
27-9-2021 Algemeen