"Mooie tijden met ons Veteranen C team, de onbetwiste Dirty 13"

22-5 Nieuws Een duik in 50 jaar Hockey Club Eersel historie. In de aanloop naar de jubileumfestiviteiten in juni 2024, zullen er op de website en in de nieuwsbrief enkele verhalen verschijnen over de rijke clubgeschiedenis. In deze editie een inbreng van onze oud-voorzitter, Ger ter Haar.

 

Het hockey zat bepaald niet in mijn genen, maar toen wij in juli 1973 'landden' in de Molenakkers begon ergens in de buurt voorzichtig een hockeyclubje te ontstaan. Na wat uitstapjes naar muziekles, tennis en judo leek een teamsport de optie voor  onze zonen Onno en Boudewijn en bleek hockey favoriet.


Binnen verbazend korte tijd kreeg ik een verzoekje van Stijn de Lange, de enthousiaste jongenscoördinator of ik JB2 wilde coachen. Mijn reactie was, ik heb nog nooit een hockeystick in handen gehad. Dat was geen probleem vond zij. Zo kon je vroeger het snel brengen tot coach, hockeyer, bestuurslid. Mooie tijden met ons Veteranen C team, de onbetwiste Dirty 13.  We konden in onze klasse aardig meekomen. Het team was ook een soort donor voor het bestuur.


Goede herinneringen heb ik aan mijn bestuurstijd, we hadden een prima team. Zomaar wat namen Ria Elstgeest, Niek Claassen, Jos van Grootel,  Jos Houbraken. Een hecht team, we konden regelmatig bakkeleien maar kwamen er altijd wel weer uit. Als ik terugdenk aan HCE komen onverbiddelijk de toernooien in beeld, A toernooi, maar ook de B jeugd, de senioren en veteranen hadden hun eigen toernooien. Evenementen met een prima sfeer en weinig trammelant. Met strikte voorschriften voor drankgebruik (waaraan overigens niet altijd de hand werd gehouden, uit de kofferbakken van de coaches kwamen ongezien verrassende dranken).


De betreffende commissies waren creatief in het kiezen van de maaltijden, chinees en BBQ waren favorieten. De familietoernooien waren legendarisch in Eersel en omstreken, met Hennie Grote en Stijn de Lange als echte gangmakers van dit evenement. De kers op de taart was voor mij het kampioenschap van Heren 1 op 14 mei 1993 naar de 2e klasse. Trotse Jose Verbraak had haar mannenteam zodanig weten op te zwepen, dat ze die stap overtuigend maakten.


Terecht een bloemenhulde in het clubhuis, aangevuld met de nodige drankjes. Tja wat een tijd…Ik wens HC Eersel nog veel gezonde jaren toe.

 

Ger ter Haar

Toernooi coördinator 1983/1989

Voorzitter okt 1989 / juni 1995
 
22-5-2024 Algemeen