H1 sluit het seizoen af met een overwinning

13-6 Nieuws

Heren 1 heeft door te winnen van naaste concurrent Dommel, het seizoen afgesloten op de vijfde plaats in de competitie. De geelhemden moesten hiervoor wel een achterstand ombuigen. De thuisploeg won uiteindelijk met 3 – 2.


Het is een warme dag, duidelijk te zien aan de trage passing en het snelle wisselen van beide ploegen. In het eerste kwart zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dommel is iets sterker maar Eersel krijgt de beste kansen. Dommel kan op zijn beurt de strafcorners niet converteren tot doelpunt.


In het tweede kwart komt Eersel beter in de wedstrijd. De ploeg zet meer druk en Dommel heeft het lastig om op te bouwen. Goed combinatiespel, betere looplijnen en snelle counters. Eersel mag nog niet juichen. In tegendeel, het zijn de gasten die met een mooie tip-in de score openen: 0 - 1.


Eersel is deze wedstrijd als een dieselmotor dat langzaam op gang moet komen. Mooie aanvallen wisselen elkaar af, met Tom en Erik in de opbouw. De ploeg voert de druk op en een onderschepping van Max leidt tot een snelle counter en overtal in de cirkel van Dommel, die door Robert benut wordt: 1 – 1.

 

De 2 – 1 is vrijwel identiek aan de 1 – 1. Eersel blijkt weer eens gevaarlijk door zijn snelle en behendige aanvallers. Het is Pim als opkomende back die dit keer op de juiste plek staat voor de rebound en zijn goaltje meepikt: 2 – 1. Eersel op stoom, want niet veel later krijgt de ploeg ook nog eens een terechte strafbal. Daar weet vaste strafbal-nemer Rutger wel raad mee: 3 – 1.


Een sterk derde kwart leidt tot de comfortabele voorsprong voor Eersel dat dit duidelijk niet meer uit handen mag geven. Dommel gaat voor alles-of-niets, speelt de laatste tien minuten zelfs zonder keeper en met extra veldspeler, Eersel komt dan ook onder zware druk. De 3 – 2 volgt niet veel later. Goed keeperswerk van Niek kan de gelijkmaker voorkomen.


Door deze overwinning pakt Eersel de vijfde plek en eindigt de ploeg het seizoen, na een sterke start eind vorig jaar en een teleurstellende tweede seizoenshelft, op een positieve wijze.

 
13-6-2022 Algemeen