H1 geeft zege uit handen

16-11 Nieuws

H1 heeft afgelopen zondag dure punten laten liggen tegen Son. De thuisploeg leek comfortabel te gaan rusten met een 2 – 0 voorsprong, maar zag die voorsprong in de tweede helft volledig verdampen.

De thuisploeg maakte na vijf minuten de openingstreffer: Max verraste de doelman van Son na goed voorbereidend werk van Joeri. Eersel had in die periode het overwicht, maar leek wat nerveus aan de bal.

In het tweede kwart leek de kwaliteit van Eersel de doorslag te geven. De 2 - 0 viel vlak voor rust, doordat Erik een mooie aanval afrondde met een bekeken schuiver. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek.

De 2 - 1 kwam niet geheel onverwachts. De linies sloten niet goed op elkaar aan en een zoveelste breedte pass kon onderschept worden door de uitploeg. Vandaag wist Son zeer effectief met de kansen om te gaan, maar het is ook Eersel dat verzuimt de wedstrijd in het slot te gooien.

Na de thee nam Son vervolgens de wedstrijd in handen, maar de verdediging van de thuisploeg hield vernuftig stand. Eersel probeerde de wedstrijd dood te maken, maar een aanvaller van Son, prikte uit een strafcorner de rebound binnen, waardoor we de gelijke stand op het scorebord hadden.

In het vierde kwart zakte het spelpeil aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. Het frisse was er duidelijk af en niets lukte er meer voorbij de middellijn. Beide ploegen wilden nog wel aanzetten voor de overwinning, maar waren ook beducht op een snelle counter van de tegenstander. Wellicht had Eersel in het vierde kwart nog het meeste aanspraak op de overwinning, na het mogen nemen van een aantal strafcorners. De thuisploeg mag echter ook blij zijn dat het geen strafcorner tegen kreeg in de laatste minuut. 

Het laatste fluitsignaal bezegelt deze wedstrijd en daarmee duur puntverlies voor H1. Het gejuich van de bank van de uitploeg zei voldoende over hoe dit punt werd beschouwd.

H1 staat nu derde, maar het verschil tussen de nummer twee en vijf is klein. Volgende week speelt H1 de laatste wedstrijd dit jaar tegen Mierlo H1.

 
16-11-2022 Algemeen