H1 spoelt kater weg met overwinning op Mierlo

22-11 Nieuws

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Son vorige week, heeft H1 een ruime uitoverwinning geboekt op nummer voorlaatst Mierlo. De 0 – 4 einduitslag kwam voort uit een sterk derde kwart van de bezoekers.

Het naastgelegen Eindhovense kanaal werd op voorhand rijkelijk leeggespoten over de semi-water mat in Mierlo. Na enig oponthoud om de natuur haar werk te laten doen, kon de wedstrijd van start.

Het was Mierlo dat het initiatief nam in de wedstrijd en Eersel onder druk zette. De ploeg wist echter niet tot grote kansen te komen. Enkele strafcorners werden gekeerd en in alle andere gevallen wist keeper Niek en zijn kornuiten Rutger, Pim, Stijn en Jurre erger te voorkomen. 

In het tweede kwart kwam Eersel beter in de wedstrijd. Via mooie steekpasses wist Eersel een aantal keer gevaarlijk door de Mierlose achterhoede te snijden. De aanval was op dat moment nog niet bij machte om de mogelijkheden te vertalen in doelpunten.

Joeri wordt middels zo'n steekpass in stelling gebracht en heeft alleen nog de keeper te passeren. Diezelfde keeper komt ietwat lomp uit en vloert Joeri. Strafbal. Het is Rutger die zijn tweede strafbal van het seizoen scoort en de geelhemden op voorsprong schiet: 0 – 1, tevens de ruststand.

In het derde kwart heeft Eersel de thuisploeg in de tang. Het geeft voortdurende druk op de achterhoede en Mierlo weet hier geen raad mee. Meerdere scoops mislukken en het blijft lange tijd gevaarlijk in en rondom de cirkel van Mierlo.

Doelpunten konden niet uitblijven. De 0 – 2 werkt Max met een flats in de bovenhoek na een mooie steekpass van Erik. De 0 – 3 komt op naam van Joeri, die na goed voorbereidend werk van Gijs de bal voor het intikken heeft. Tom projecteert uit een strafcorner de 0 – 4 op het scorebord. Het is een van de betere kwarten van Eersel dit seizoen. Over en sluiten hier in Mierlo.

In het vierde kwart werd er niet meer gescoord. Eersel gaf, op een aantal strafcorners na, niets meer weg. Zelf kwam het nog tot vele kansen. Zo belandde Gijs zijn inzet op de paal en schoot Thom rakelings naast.

Doordat concurrenten punten laten liggen staat de ploeg na deze overwinning weer op de tweede plek in de competitie. H1 heeft dan ook een goede uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft.

 
22-11-2022 Algemeen